Lekar

Vuxenlekar

Vuxenlekar 

Så det är dags att ställa till en fest för dig och dina vänner? Är ni trötta på att sitta och bara dricka, äta middag och sedan få slut på samtalsämne? Ja det var det jag trodde men vi har lösningen för er såklart! Nämligen roliga lekar som de allra flesta kan vara med på. Så släpp den vuxna fasaden och slå på det glada humöret och lek lite lekar för fasen! Som vanligt har vi listat lite kul lekar och spel som ni kan roa er med. 

Lista med alle vuxelekar

Klistermärkes leken

Detta är nog det perfekta spelet för vuxna. Leken får verkligen dina gäster att mingla med varandra. För att leka denna lek, ge varje gäst ett ark med tio klistermärken på. Finns att köpa lite varstans, förslagsvis på leksaksaffärer och liknade. 

Varje person måste bli av med alla sina klistermärken genom att försöka sätta fast klistermärkena på de andra deltagarna, utan att bli upptäckt! 

Om någon fångar dig i akten, får den personen då sätta fast ett av sina egna klistermärken på dig. 

Den första personen att bli av med alla sina klistermärken står som vinnare. Perfekt lek för att bryta isen, om alla på festen kanske inte är så välbekanta med varandra. 

Gillar och ogillar

Det här är en rolig lek att leka vid fester, under semestern eller vid släktträffen. Hur bra känner du alla på festen? För att spela detta spel, ge varje person en penna och ett pappersark. Instruerar dem att skriva ner sitt namn och fem saker de gillar samt fem saker de ogillar. 

När alla är färdiga, samla då in pappersarken och läs högt upp. Gästerna ska då försöka lista ut vilken person som har skrivit på pappret genom vilka saker denne person gillar och inte gillar. Perfekt lek för att lära känna varandra liter 

mera! 

Musikleken

Hur bra känner du igen låtarna? För att spela detta spel behöver du en iPod, mobil eller likande. 

Dela därefter in dina gäster i lag – två eller flera, beroende på hur många personer som deltar. 

Det första laget ska välja ut en låt slumpmässigt och börja sjunga på den. De andra lagen kan hoppa in när som helst med ett ord från första lagets sång och börja sjunga en ny sång baserad på det ordet. Spelet fortsätter tills en person inte kan slutföra sin låt. Om låten fortsätter utan att någon hoppar in med en ny sång, tilldela då det laget ett poäng. Det lag som har flest poäng vinner så klart! 

Skaka på rumpan

Detta är ett av våra favoritspel för vuxna! För det här spelet behöver du en par tomma lådor eller liknade av någon sort, se till att lådorna har någon form av lock med hål i som pingisbollarna kan komma ut igenom. 

Du behöver även snören att binda fast lådan med, samt cirka tio till femton pingisbollar för varje spelare, samt en radio, stereo eller liknade musikanordning. 

Förberedd genom att fylla varje låda med pingisbollar och få varje spelare att knyta fast lådan med bollarna runt sin midja. 

Se till att lådorna hänger bakom varje spelare. Börja med musiken och få spelarna att skaka ur deras “Skräp i bagaget.” 

Den första spelaren som skakar ut alla sina pingisbollar ur sin låda vinner! Detta är en annorlunda och rolig lek som garanterat kommer få alla att skratta.  Eller åtminstone dra lite på smilbanden! 

Kan du föreställa dig mormor efter sin höftoperation gör detta under din årliga julfest?! Kanske bäst då att ha ambulansen redo för den dansanta kärringen!

Namnleken

Detta är en rolig dryckeslek för vuxna. Spelet börjar med att någon säger en kändis för samt efternamn. Nästa person måste då använda sig ut av första bokstaven i efternamnet för att namnge en annan kändis och så vidare. 

Om någon namnger en kändis med samma bokstav i början av deras för- och efternamn (Exempelvis: Janet Jackson), så får denne deltagare utse en av de andra som får dricka upp hela sin dryck. 

Om en spelare inte omedelbart kan tänka ut ett namn, så måste han eller hon dricka upp sin drink utan förbehåll! Denna lek går ju även att leka med andra ord än kändisar namn, så som olika djur, städer och länder, maträtter och allt där i mellan! 

Rivningskulan

Stoppa in en tennisboll i en strumpa och knyt ihop strumpan där bollen ligger. Det är bra med töjbara strumpor så som ett par strumpbyxor eller damstrumpor, dessa är perfekta för denna lek. 

Sätt sedan fast strumpan på den första deltagarens huvud. Ställ upp ett par flaskor med vatten eller liknade och den mänskliga rivningskulan ska då försöka med att välta omkull så många flaskor som möjligt under loppet av en minut.

Mycket roligt spel då alla ser rätt fåniga ut med en socka med en tennisboll i runt skallen! Perfekt om chefen är med på denna lek och man kanske vill skratta lite åt han! 

Het potatis selfie

”Het potatis selfie” leken är lite som rysk roulett, fast med selfies då. 

Inte lika dödlig och farlig som den ursprungliga leken, men fortfarande ganska så pinsam! Förloraren kommer förevigas på ett naturligt pinsamt och roligt foto, som kommer få alla att skratta. 

Detta spel fungerar även med en vanlig kamera. Du behöver bara veta hur du använder timerfunktionen. 

Hur lekar man denna lek då? Jo ta fram någons smartphone och öppna kameran eller en kamera app eller liknade. 

Alla deltagare sitter i en cirkel eller runt ett bord. De behöver bara sitta tillräckligt nära varandra för att snabbt kunna överföra kameran till sin närmsta granne. 

Regler: Spelaren som börjar med kameran ställer in timern till vilken fördröjning de nu vill ha, antingen en sekund upp till en halv minut. En längre tid på timern kommer att bygga upp mer spänning, men ställ inte den för länge så att de andra deltagarna blir uttråkade. 

Spelaren pekar sedan kameran / mobilen mot sig själv, ler och skickar omedelbart kameran till spelaren till vänster. Tricket är att vara snabb! 

Så småningom, och utan förvarning kommer kameran att gå av och knäppa en bild! Detta sker ofta vid ett kanske inte så lämpligt tillfälle, så ni kommer njuta och skratta åt många bilder med dina vänner med halvt öppna munnar, besvärliga och oroliga ansiktsuttryck och otroligt suddiga selfies. 

Det fina med denna lek är att den använder sig av en smartphone som ett verktyg för att ha roligt och interagera med varandra i verkliga livet, snarare än via internet. 

Detta gör denna lek lika tilltalande för smartphone-trötta föräldrar som den är för den internetberoende tonåringen! Utför denna lek med dina vänner på en fest eller med familjen på en härlig fredagskväll. Vi tror ni kommer ha det riktigt rolig samt få ett fotoalbum med många roliga och pinsamma selfies i!

Jättar, Trollkarlar och Älvor

Jättar, trollkarlar och älvor är en annorlunda isbrytare och lek som bygger på den gamla leken sten, sax, påse, fast mycket roligare! Den är också en mångsidig lek som fungerar i grupper av alla storlekar, inklusive stora grupper på femtio personer eller flera.

Uppställning för jättar, trollkarlar och älvor

Denna lek involverar två lag som kommer att fungera som en av de tre fiktiva sagofigurer som är följande: jättar, trollkarlar eller älvor. 

När en spelare spelar sin karaktär gör då han eller hon de specifika handrörelserna och gör även ljudet som är associerat med karaktären.

Jättar: Stå på dina tår, höj armarna så som en jätte och ge ifrån dig ett hotfullt och högt vrål: ” Rawr!” eller liknade.

Trollkarlar: Huka dig något, eftersom trollkarlar är kortare än jättar. Vifta på dina fingrar så som om du kastar en magisk formel och gör sedan ett magiskt ljud såsom: “Sim sala Bim!”

Älvor: Kryp ihop dig så du blir väldigt liten, likt en älva, koppa dina händer runt öronen och ge ifrån dig ett högt ljud som en Älva hade gjort: “Eeeee!”

Se till att alla deltagarna känner till rörelserna och ljuden till varje sagofigur. Känn er fria att träna tills alla vet hur man spelar varje karaktär väl.

Dela sedan in alla i två lag och för dem till separata sidor ut av rummet eller vart ni nu befinner er. 

Inför varje runda beslutar sig de båda lagen för vilken karaktär hela laget ska spela upp, och väljer då antingen att spela som jättar, trollkarlar eller älvor.

När de är klara med valet, ställer båda lagen sig mot varandra, ungefär en fem eller sex meter från varandra. I början av varje runda räknar spelledaren ned ifrån tre: “Tre, två, ett, kör!!”

Då är det dags för varje lag att spela upp sin förvalda sagofigur med tillhörande gäster och ljud i ett försök att vinna över det andra laget. 

Men vilken figur slår vilken då? 

Här fungerar leken som sten, sax och påse.

Jättar slår älvor, eftersom jättar kan “mosa” de små stackars älvorna. 

Älvor slår trollkarlar eftersom de utlistar dem. Älvorna biter de konfunderade trollkarlarna i tårna till vinst. 

Trollkarlarna slår jättar eftersom de kan zappa dem med sina magiska stavar och mäktiga trolldom. 

Om båda lagen spelar upp samma karaktär, så blir det lika, precis som i sten, sax, påse. 

Leken fortsätter till det första laget som når tre vinster, och detta lag står då som segrare.

En kul och annorlunda lek som är involverande och rolig för alla deltagare.

Related Articles

Lämna ett svar

Check Also

Close
Back to top button
Close