InbjudningskortKort

Inbjudningskort dop – Vad skriver man?

Dopet, denna gamla kristna tradition som finns världen över där vi döper våra barn enligt den kristna tron, in till guds skara. Oavsett om man är troende eller ej så är denna sed vitt förekommande även i dagens Sverige och detta är allt något riktigt fint att bevittna.

När du bestämmer dig för att döpa din bebis, är det ofta en ceremoni i kyrkan, följt av en liten samling eller mottagning för att fira det lilla barnets dop. Inbjudningarna är till för att låta dina gäster veta var och när dopet och andra nödvändiga detaljer. 

Så då är det ditt barns tur eller kanske någon närståendes barns tur att döpas? Vad ska man skriva på inbjudningarna till sitt dop då kan man ju fråga sig? 

Var lugn, som vanligt så har vi lösningen för dig då vi har samlat ihop en hel lista av bra inbjudningar så att just du slipper ha huvudbry över vad som ska skrivas! Plats, tid och annan beskrivning får du dock komma på själv!

Inbjudningskort till dop

Välkommen till vår (namns) dop. Vi hoppas att ni kommer och bevittnar denna speciella dag för oss föräldrar och vårt barn. Ni är hjärtligt välkomna.

Den (datum) så ska lilla jag döpas. Hoppas bara jag får plats i dopfunten! Ni är välkomna att bevittna det hela med mig och min familj. 

Ni är inbjudna till en dag som vi hoppas att ni kommer komma ihåg ett bra tag framöver. Nämligen vår (namns) dop. Vi hoppas att denna stund blir en fin sådan och eran närvaro hade hjälpt oss att uppnå just detta.

Vi hoppas att Guds kärlek och nåd alltid kommer vara med vårt barn och vi önskar att ni kommer och bevittnar dopet. 

Jag känner mig välsignad över att vårt barn äntligen ska döpas. Och jag önskar att ni delar med oss detta speciella ögonblick.

I dag så börjar starten på vårt barns andliga resa. Må Gud ge alla sina välsignelser till vårt barn och det hade vart en välsignelse om ni ville närvara och bevittna lilla (namns) dop. Välkomna! 

Välkommen till lilla rara (namn) dop. Vi önskar att ni kommer och deltar i dopet och den lilla tillställning vi har anordnat direkt efteråt.

Snart så kommer det att ske ett oförglömligt ögonblick för oss som föräldrar då våran dotter / son ska döpas och ni är varmt välkomna att dela denna stund med oss. Med vänliga Hälsningar….

Vårt kära barn ska döpas i kyrkan och vi önskar att ni vill närvara och sprida er värme och glädje till denna för oss mycket speciella stund. Varmt välkomna. 

Varmt välkomna till vår rara son / dotters dop! Vi önskar att ni ska vara med och bevittna då vårt barn äntligen ska döpas. Som vi sett framemot detta och vi hoppas ni känner detsamma. Välkomna!  

Vi hoppas att ni är sugna på att bevittna när vårt barn träder in i herrens skara och döps i hans namn. Ni är varmt välkomna! 

Vår lilla ängel ska den…. döpas och vi vill här med bjuda in er till denna ceremoni! Välkomna!

Det finns verkligen ingen bättre känsla i denna värld än när ens barn ler tillbaka mot en själv! Vi hoppas ni vill komma och bevittna lilla (namn) leende samt dop den…. Välkomna! 

Vi hoppas att vån son / dotter växer upp till en varm och fin människa, en sådan människa som just du är! Vi önskar att du närvarar vid vår son / dotters dop, det hade betytt mycket för oss! Varmt välkommen.

Vi har blivit välsignade med ett barn och vi är så glada över denna lilla guldklimp. Vi hoppas att ni vi komma och bevittna vårt barns dop. Ni är saknade och varmt välkomna.

Att få döpa ett barn i Kristus namn är ett privilegium. Vi hoppas att vår herre har stakat ut en bra väg för vår son / dotter. Ni är välkomna att närvara vid dopet. Med varma hälsningar familjen……

Jag ska tydligen dopas i en skål med vatten och sen få mitt namn. Jag skulle gärna se att ni kommer och håller kol så jag inte plumsar i! Varmt välkomna till mitt dop! Hälsningar familjen…..

Vi önskar att ni vill vara med och dela ett glatt tillfälle i och med lilla (namn) dop. Varmt välkomna till kyrkan! 

Hej på er kära vänner, den (datum) ska jag bada lite och döpas! Jag hoppas ni vill komma och kolla på! Varmt välkomna till mitt dop! 

Guds kärlek och nåd har varit med oss på den speciella dag då vårt barn kom till världen. Detta är början på (namn) resa igenom livet och vi önskar att ni vill närvara vid dopet och ceremonin. Varmt välkomna. 

Vi vill ta tillfället i akt och bjuda in er till vår älskade (namn) dop. Vi hoppas att detta tillfälle blir fyllt av glädje och lycka för alla närvarande. Må detta heliga tillfälle fyllas med mycket glädje och glada minnen som vi hoppas ni kommer att bevara i era hjärtan. Varmt välkomna. 

Vår lilla busiga (namn) ska dopas i en skål med vatten och döpas. Vi ser gärna att ni är med och ser till att han inte tar sig vatten över huvudet! Välkomna till dopet och tillställningen efteråt.

Vi hoppas att vår herre vakar över vår lilla (namn) i livet och att han väljer att följa oss i vår kristna tro. Välkomna till dopet mina vänner.

Den här dagen är starten på (namns) andliga resa. Må Gud välsigna henne med glädje och fred, och må han vaka över henne / honom på dopet sitt. Ni är mer än välkomna att komma och bevittna det hela.

Denna dopdag är speciell för oss och vårt lilla barn. Jag önskar att ni vill närvara vid (namns) dop och sprida er glädje och kärlek till denna stund. Varmt välkomna!

Jag ber att Gud välsignar vår lilla son / dotter och vår familj med mycket glädje och frid för resten av våra dagar, och vi tycker att dopet är en bra start på det hela. Ni är mycket välkomna att komma och bevittna ceremonin!

Hejsan jag ska tydligen heta (barnets namn) och vill gärna att ni kommer och tittar på mig när jag får heta detta efter att plumsat runt lite i en dopfunt. Varmt välkomna till mitt dop. Med vänliga hälsningar (namn) och min familj.

Detta är en inbjudan och önskan om att ni ska närvara vid vår älskade (namn) dop. Vi hoppas att ni kommer njuta av denna stund så som vi med all säkerhet kommer att göra. Välkomna och många kramar.

Dopet kommer vara en mycket speciell dag och stund för oss och vår lilla familj. Vi önskar och hoppas att ni kommer vara med vid dopet av vår älskade son / dotter och tillställningen efter ceremonin. Välkomna.

Den (datum) så inträffar något speciellt i vår familj. Då ska nämligen (namn) döpas! Vi hoppas att ni kan och vill komma denna dagen och sprida er värme och glädje under denna dag. 

Det sägs att guds kärlek är omfattande och det är nästan så att vi tror att så är fallet när vi ser vår älskade lilla son / dotter i ögon. Vi önskar att ni kan komma på dopet utav (namn). Ni är mer än välkomna till dopet.

Vi önskar er välkomna att bevittna vår lilla (namns) ankomst till vår herres värld och skara. Vi hoppas att vi och får familj får många välsignelser genom livet och vi önskar att ni vill närvara vid vår son / dotters dop, då detta hade varit en stor välsignelse! Hjärtligt välkomna! 

Vår lilla bebis hälsar och vinkar så glatt! Han / hon vill gärna att ni kommer och tittar på när prästen döper han / henne! Varmt välkomna till dopet.

Här följer lite citat ifrån just bibeln som man kanske kan vara passande att skriva med i sin dopinbjudan om man nu vill det.

Barn är en gåva från Herren, ett barn är en belöning från honom. – Bibeln, Psalm 127: 3

Låt de små barnen komma till mig, för Guds rike tillhör sådana som dessa. – Bibeln, Lukas 18:16

Den som välkomnar ett barn i mitt namn välkomnar Mig. – Bibeln, Lukas 9: 46-48

Jag bad för detta barn, och Herren har beviljat det jag bad honom om. – Bibeln, Första Samuel 1:27

Innan jag formade dig i moderlivet utvalde jag dig, och innan du kom fram ur modersskötet helgade jag dig. Jag satte dig till profet för folken. – Bibeln, Jeremia 1: 5

Jag har hållit dig i min handflata. – Bibeln, Jesaja 51:16

Varje bra och perfekt gåva är ovanifrån. – Bibeln, Jakob 1:17

Må Herren herrens änglar vaka över dig för att styra dig på alla dina vägar. – Bibeln, Psalm 91:11

Och han tog barnen i sina armar, lade sina händer på dem och välsignade dem. –Bibeln. Markus 10:16

Detta löfte är åt dig och dina barn. . . alla som har blivit kallad av Herren, vår Gud. – Bibeln, Apostlagärningarna 2:39

Se till att du inte ser ner på en av dessa små, för jag säger att i himmelens ögon ser deras änglar ständigt på min Faders ansikte i himlen. – Bibeln, Matteus 18:10

Du har blivit undervisad i de heliga skrifterna från barndomen, och de har gett dig visdom för att ta emot den frälsning som kommer genom att lita på Kristus Jesus. – Bibeln, 2 Timoteus 3:15

Lämna ett svar

Back to top button
Close