BröllopLekar

Bröllopslekar 

Alla de roligaste Bröllopslekar!

Bröllop, denna fina och vackra ceremoni där två trolovade förenas i äktenskapets heliga tecken. Ofta så lämnas inte ett öga torrt när de båda säger ja till varandra efter prästens ord.

Så då är det alltså dags att gå på bröllop snart? Du kanske har utsetts till så kallad toastmaster och ska hålla i trådarna på bröllopet? 

Du är antagligen en vanlig dödlig människa och behöver lite tips på roliga lekar för bruden och brudgummen och alla deltagare? Perfekt, för du befinner dig då på helt rätt sida! Så det är bara och läsa på här nedan och få inspiration! 

Lista med lekar til bröllop

Lekar 1: Ring Kastning

Ära utbytet av ringar mellan bruden och brudgummen med denna lekversion av ringutbytet. Tillverka egna ringar och dessa ska sedan kasta på ”fingrar” som kan vara flaskor eller liknade. Ett kul och enkelt spel för alla.

Lekar 2: Jätteschack

Återskapa det här kända brädspelet med hjälp av sprayfärg på gräs eller krita på en trottoar, eller till och med rulla ut en rutig spelmatta för ett miljövänligare alternativ. Det kan krävas utrymme då varje pjäs ska spelas ut av deltagarna! Och bruden och brudgummen är då de två spelarna som spelar emot varandra. Vi hoppas ni har läst på om hur schackreglerna fungerar!

Lekar 3: Gäst allé.

När bruden och brudgummen anländer till festen så ska gästerna så bredvid varandra och försöka bilda en båge med sina armar. Brudparet får in igenom bågen samtidigt som gästerna kan till exempel slänga ris och serpentiner eller 

blåsa i festliga tutor. Ett härligt sätt att visa sin uppskattning för det nygifta paret. Se bara till så ingen snubblar i allén! Pinsamt värre kan det bli.

Lekar 4: Servett frågesport

Denna lek går till som så att alla deltagarna ska ha sina servetter redo för att vifta med, allt under tiden som frågor ställs. Frågorna kan vara av sådan natur som ” Vem var brudens bästa vän när det var små?” ”Vilka gick på samma skola under tonåren” ”Vem var brudgummen i fjällen med” och så vidare. Låt sista frågan vara ”Vilka här önskar brudparet lycka till?”. Då kommer det viftats som aldrig förr! 

Lekar 5: Hitta brudgummens ben.

roliga lekar til bröllopBruden ska försöka med att förbundna ögon hitta sin brudgums ben, knyt fast någon typ av ögonbindel på bruden. Ta sedan fram fem gäster av manligt kön och be dem ställa sig på stolar med byxbenen uppdragna. Här gäller det för bruden att samla sig och känna efter om det verkligen är hennes älskades vad hon klämmer så nyfiket på! Inget för de kittligaste gästerna dock!

Lekar 6: Prata med munnen full

Här så ska brudparet stoppa i sig marshmallows, en efter en och varje bit ska vara kvar i munnen och får inte sväljas eller ätas upp. Efter varje bit som blir instoppad så ska paret säga ”Det är jag som bestämmer här”. Den som får fram flest tydliga meningar med allra flest bitar av marshmallows vinner leken och anses då bli den kommande chefen i äktenskapet. Kommer bjuda på en hel del skratt utan tvekan.

Lekar 7: Hitta brudens näsa.

Nu är det dags för brudgummen att försöka hitta sin brud bland ett gäng med brudar! Låt fem kvinnor ställa sig på rad och sedan så ska brudgummen med sina ögon täckta försöka lista ut vilken näsa som tillhör hans älskade, nyblivna fru. Se till så gästerna inte nyser för mycket bara.

Lekar 8: Porträtten.

Klipp isär ett A4 papper till lämplig storlek och lägg det under gästernas tallrik, samt någon form av penna. Efter middagen är avnjuten så får gästerna rita av den som sitter mittemot dem. De får skriva vem som ritat samt vem som de har försökt rita av. Utse sedan någon som får gå runt och ta kort på allas kreationer! En perfekt isbrytare som även kommer bjuda på många skratt. Sedan kan man ju om man vill samla in alla teckningar och ge brudparet som ett härligt minne.

lekar til bröllop

Lekar 9: Frågesport

Dela in gästerna i lag och låt de sedan svara på frågor om brudparet. Denna lek kan man köra i en paus eller när man väntar på att det lyckliga paret ska anlända till festen. 

Sedan när det är dags att rätta alla svår så får självklart brudparet dem själva se till så att frågorna stämmer! Vinnaren kan ju vinna någon form av pris. Varför inte en flaska med champagne eller kanske sno en kyss av bruden eller brudgummen? 

Lekar 10: Lapp under stolen.

Sätt lappar under alla gäster stolar och på varje lapp ska det finnas skrivet ett litet uppdrag. Dessa uppdragen ska försöka göras under kvällen. Uppdragen kan se ut på olika sätt, en del kan utföras på egen hand medan andra kan behöva lite samarbete för att utföras. Några exempel kan ju vara ”Börja sjung en poplåt” ”Bjud upp någon för en vild spontandans” ”Drick upp din bordsgrannes dryck”. Kommer skapa både skratt och härliga men kanske lite pinsamma situationer.

Lekar 11: Konstverk med dartpilar.

För de lite konstnärligare paren och gästerna, överväg att anordna en tavla som målas med dartpilar! Hur ska detta gå till då? 

Jo det kan vara lite krångligt att anordna men är väl värt det. Sätt upp ett stort lakan på lämplig plats eller om du kan fixa fram en stor canvas. Sätt sedan fast ballonger som har färg i sig. Sen ska gästerna på ett säkert avstånd försöka pricka ballongen med sina dartpilar. 

Det kommer bli ett himla färgregn kan vi lova och antagligen en kul stund samt ett enastående konstverk när allt är färdigt.

Lekar 12: Klä upp er i ett bås.

Denna lek kombinerar både skoj och stim med lite posering inför kameran! Skapa ett bås av något slag, kanske med en anvisande skylt över, och sedan kan gästerna och paret allt eftersom gå in i båset för fotografering. 

Här inne kan du ha rekvisita i form av lite roliga utstyrslar och liknade! Varför inte en rolig hatt eller ett par jätteglasögon? 

En clownnäsa med tillhörande peruk till passar säkert någon av gästerna jättebra i. Garanterat en annorlunda lek som kommer roa gästerna. 

Bilderna kan ju sedan sammanställas i ett fotoalbum eller liknade för brudparet att spara så som ett trevligt minne. 

Läs mer om bröllop här.

Related Articles

Lämna ett svar

Check Also

Close
Back to top button
Close