BabyshowerLekar

Babyshower lekar

Roliga Lekar till babyshower

Att bli förälder är något som alltid kan vara lite nervöst särskilt om det är ens allra första barn.
Ankomsten av ett nytt barn är något som alla föräldrar ser fram emot och det har på senare tid blivit på modet att anordna så kallade ”Babyshower” fester i syfte att fira den gravida modern och hennes baby. En babyshower kan vara simpel med moderns närmsta väninnor eller ett påkostat kalas, allt är upp till dig.
Behöver du lite inspiration på lekar som du och dina vänner kan roa er med på just din Babyshower? Här nedan så kommer fem som vi tror att ni kommer tycka är riktigt roliga!

Lista med babyshower lekar

Gissa vem?

Vad som behövs.
Ett foto på varje deltagare där han eller hon är liten eller bäbis.
En numrerad men tom lista, en till varje deltagare.
Pennor.
När du ska ha din babyshower så kommer du antagligen skicka inbjudan till gästerna. När du skickar dessa inbjudningar så kan du be dina gäster att ta med sig foton på sig själva när de var barn eller nyfödda.
Sen så kan du fästa bilderna på en vägg eller liknade och nu så kan gästerna gissa vem som är vem på korten. Perfekt lek om man vill bryta isen. Går även att göra med nummer för varje bild och sen fylls listan i med den man tror är tillhörande nummer.

Byta blöjan.

Här är en rolig lek som även kanske kan erbjuda lite träning för den nyblivna mamman. Till leken så behöver man en docka samt ett par blöjor! Leken går till som så att den som börjar får en ögonbindel på sig och ska på kortast möjligast tid sätta på dockan blöjan. Snabbaste modern vinner! Om du vill göra det hela lite läbbigare eller äckligare så kan du lägga en sked med Nutella i blöjan för den där naturtrogna känslan.

Rita babyn!

Rita babyn är en rolig lek för de som kan ta ett skämt. Ge alla deltagare papper och penna och sedan så ska de rita hur just de tror att den kommande bäbisen kommer att se ut! Kan bli riktigt roligt då de flesta av oss inte direkt är några mästerkonstnärer. Spara gärna bilderna, kan vara riktigt roligt att visa för barnet när han eller hon är äldre. Vem vet, någon kanske prickar riktigt rätt i hur ungen ser ut.
Vem känner mamman bäst?

En rolig frågelek för att se vem av gästerna som känner mamman bäst. Låt en bra vän till mamman skriva ned frågor som handlar om mamman. Det kan vara frågor som ”Vart gick ”namn” i skolan?” ”Vem var hennes första pojkvän” ”Vad var hennes första jobb”? En rolig lek där man även kan lära känna mamma ännu bättre.

Spott med liten napp.

Här kommer en festlig lek som man inte bör vara bacillrädd för att kunna utföra! Den går till som namnet antyder, att man ska försöka spotta ut en napp så långt de bara går. Går ju även att kasta andra saker med babytema så långt det går. Om man är utomhus så kan man fylla en blöja med något roligt och se vem som kan slunga den längt. Eller kast med barnvagn, en klassiker ifrån Finland för de lite mer atletiska mammorna.

Vem tömmer nappflaskan först?

En rolig lek som går ut på att se vem som kan halsa först. Fixa fram en nappflaska och fyll med lämplig vätska. Kan vara mjölk, juice, läsk eller alkohol. Men ingen alkohol för den blivande modern bara! Den som dricker upp snabbast är vinnaren. Simpelt? Ja men väldigt roligt och inte mycket förberedelse krävs för denna lek.

Related Articles

Lämna ett svar

Check Also

Close
Back to top button
Close