Nyår

Nyårskort

Nyårsafton, denna festernas fest för att glömma bort det förra året och fira in det nya. Pompa, ståt, raketer, hummer och champagne eller kanske bara en lugn afton i hemmets trygga vrå med tankar på det som varit och det som komma skall? Oavsett hur du eller ni väljer att fira denna afton så kommer här ett på passande texter till nyårskort man kan skicka till sina nära och kära.

Hitta gratis nyårskort här

 • Gott nytt år! Så hastigt flydde åter ett år med dagar som växlats till minnen, några med klarhet som från i går har mejslats med fasthet i sinnen. Dagbok är tecknad blad efter blad av hand som skrivit vad livet gav, allt står tecknat på rad efter rad för att ej dränkas i glömskans hav. Av Holger Nilsson.
 • Kläppen tungt i klockan slår: Nu är nyår inne! Tack du kära gamla år, som så trött på tröskeln står och är snart ett minne! Nya år, kom med fröjd och sol och vår och ett tacksamt sinne! Av Elsa Beskow.
 • Förra årets ord tillhör förra årets språk och nästa års ord väntar en ny röst. Att göra ett slut är att göra en början. Av T.S. Eliot.
 • Gott nytt år! O sällsamhet i nattens stund, så säregen att smaka, då åren för en kort sekund sig i varandra haka! O ögonblick av tid som gick och sällan fås tillbaka! 
 • Du nyår som susar med vingar av glänsande snö, som blandar med glittrande solljus den bittraste vind och tänder mer flammande rosor på jungfrulig kind och kramar hårdare bröstet på den som skall dö, jag hälsar dig nyår med glänsande vingar av snö!
  O giv att all världen till slut måtte bliva som då när Herren ej ännu befallt någon gräns mellan vatten och land, när ej ännu djurögat stirrat mot rymdernas blå och ännu en svagling ej rivits av tass eller hand, och kärleken ännu ej kommit att locka och slå – O giv att all världen till slut
  måtte bliva som då!
 • Förra årets ord tillhör förra årets språk och nästa års ord väntar en ny röst. Att göra ett slut är att göra en början. Av T.S. Eliot.
 • Hör upp när midnattsklockan slår, då skiftar själva Varat, då tar det slut det gamla år som ses i fjol vi sparat! En nyårsnatt kan hända att ett nytt blir uppenbarat! Just i denna stunden, just nu i en stund som denna. Just denna dagen, timman, minuten och sekunden. Just i denna stunden skapar vi morgondagens historia. Just därför finns det endaste en sekunds evighet under året som svindlar förbi med ljuset hastighet. Av Ronny Berk.
 • Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten. Mot rymdens norrskenssky och markens snö, Det gamla året lägger sig att dö. Ring själaringning över land och vatten! Ring in det nya och ring ut det gamla i årets första, skälvande minut!
  Ring lögnens makt från världens gränser ut, och ring in till sanningen till oss, som famla! Ring våra tankar ut ur sorgens häkten, och ring hugsvalelse till sargad barm. Ring hatet ut emellan rik och arm och ring försoning till jordens släkten. Ring ut bekymren, sorgerna och nöden, och ring den frusna tiden åter varm. Ring ut till tystnad diktens gatularm, men ring till sångarhjärtan skaparglöden.
  Ring ut den stolthet som blott räknar anor, förtalets lömskhet, avundens försåt. Ring in det rätta på triumfens stråt, och ring till seger mänsklighetens fanor. Ring, klocka, ring… och seklets krankhet vike;
  Det dagas, släktet fram i styrka går! Ring ut, ring ut de tusen krigens år. Ring in den tusenåra fredens rike! Ring tornur, fjärran över taken det gamla ut, som tagit slut!
  Ring in en framtid, pigg och vaken, med välgång såsom attribut! Låt det och höra helt till saken att lyckan klappe å vår knut, och låt all oförrätt oss cleara: Då är det meningsfullt att fira!
  Av Edvard Fredin.
 • En nyårslåt.
  En var har sin sorg och jag har min sorg och varje år har sin ynkedom. Av mask, som frätte, och regn, som vätte, och sol, som stack, blev vår lada tom.
  Men var ej ledsen, min flicka lilla, det skall väl en gång bli väl igen, till nästa nyår, till nästa nyår, min lilla vän! Och gården brände och lyckan rände till skogs och där har hon glömt sig kvar. Och nöd är bitter och ingen gitter att hjälpa stackarn som inget har. Men strunt i svälten flicka lilla, vi får väl börja på nytt igen, till nästa nyår, till nästa nyår, till nästa nyår, min lilla vän! Av Gustaf Fröding.
 • Årets tolv blad.
  Det nya året är precis i början. Det här är förändringens tid. Vad kommer hända? Årets tolv blad är oskrivna, men redo att fyllas. Ett nytt år är fyllt av timmar och dagar, att möta det oväntade på nya sätt. Nya månader och veckor att fylla, med glädje, känslor och mindre roliga saker. Årets tolv blad bjuder på fantastiska regnbågar, som bara kan visa sig så vacker i det ögonblicket då ett älskat djur precis gått över regnbågsbron.
 • Hör upp när midnattsklockan slår; då skiftar själva varat, då tar det slut det gamla år som vi sen i fjol sparat! En nyårsnatt kan hända att ett nytt blir uppenbarat!
  Av Ronny Berk.
 • Gott nytt år till dig. Kan varje stor ny dag ta dig söta överraskningar, en lyckad buffé. Gott nytt år till dig och när det nya året är gjort, kan nästa år bli ännu bättre. Fullt av glädje, gläjde och annat skoj.
 • Låt oss inte dricka till det förflutna, utan för framtiden. Skål och gott nytt år mina vänner!
 • Många människor ser framemot nyåret för en ny start på gamla vanor.
 • Ungdom är när du får vara uppe till sent på nyårsafton. Medelålders är när du måste!

Så där ja, då hoppas vi att ni fått lite inspiration till ett par nyårskort att skicka era vänner, bekanta, släkt och nära och kära och vi hoppas ni dricker mycket champagne, ser vackra fyrverkerier och har ett helt underbar gott och nytt år! 

 

Lämna ett svar

Back to top button
Close