Fest

Drickspel

Hitta de roligaste drickspel til festen. Bli full med dessa dryckesspel!

Här så kommer lite tips och inspiration till roliga lekar du kan föreslå för dina polare vid nästa vilda fest! Finns det någon bättre kombination än alkohol i riklig mängd, fest och lekar? Nej, vi trodde väl inte det, så just därför har vi samlat de allra bästa lekarna vi har kunnat hitta och skrivit ned dem här nedanför åt er! Drick och festa med förnuft mina vänner. 

Alla roliga drickspel

Drickspel 1: Sammanfogade vid höften.

En kul och annorlunda isbrytare för dina gäster och festdeltagare. Den här leken kommer att få föra alla närmare varandra, rent bokstavligen talat! 

Förbered genom att skriva ned en massa lappar där det står en kroppsdel på varje lapp. 

Dela sedan upp deltagarna i lag om två. Låt lagen dra en lapp var, och där kanske det står på den enes lapp ”Fot” och på den andres ”Mage” och då är målet att dessa kroppsdelar ska vara ”sammanfogade” en viss tid, exempelvis en minut som spelledaren håller koll på. Dessa små lappar kan leda till många prekära och invecklade kroppsställningar för deltagarna. De laget som inte klarar av att vara sammanfogade eller inte håller tiden ut får dricka en mängd med alkohol som straff! 

Vinnaren är det nyktraste laget i slutet! 

Drickspel 2: Röra ihop mat leken

Här är ett spel som passar för personer med lite starkare magar. Skaffa fram en tärning och sätt er ute i köket. Varje spelare slår ett slag med tärningen och om till exempel den förste deltagaren får en femma så ska resten av laget gå till kylen och röra ihop en ”maträtt” beståendes av fem olika ingredienser, till exempel en knäckebrödsmacka med kattmat, ägg, chilisås och senap på. 

Om den deltagaren som ska käka denna skapelse inte vill eller klarar av så får han eller hon dricka en mängd med förbestämd alkohol. Så vi önskar er en smakupplevelse ut över det vanliga med denna dryckeslek! 

 

Drickspel 3: Bita i påsen.

Detta är ett roligt spel som jag tycker att du definitivt ska pröva till nästa fest. 

Ta en påse utav papp och låt deltagarna försöka att plocka upp den ifrån golvet med bara hjälp utav munnen och med händerna bakom ryggen. För varje gång ni gått laget runt så klipp av ett par centimeters på pappkassen med en sax och kör sen igen. Den som inte lyckas får då dricka en shot eller en öl! Fullast vinner! Eller var det nyktrast?…

Drickspel 4: Mest troligt

Vad du behöver: Drycker med alkohol i.

Gruppen sitter i en cirkel och så frågar en av deltagarna en “mest sannolikt” fråga. Till exempel, “Vem skulle mest sannolikt kunna gå fram och spontanragga på en tjej / kille en måndagsmorgon?” Efter en nedräkning till tre, så pekar alla på den person som de tycker är den mest sannolika att göra något sådant. Den som har mest antalet fingrar pekade på sig, dricker då så många klunkar ur sin öl eller drink som den har fingrar på sig.

Drickspel 5: Hålla masken

Vad du behöver: Alkohol så klart! 

När man blir full, så kan det vara svårt att hålla masken och detta spel utmanar just detta! Skriv ned roliga eller rent av olämpliga eller snuskiga meningar på små lappar av papper, dessa meningar ska vara svåra att läsa utan att brista ut i skratt eller att hålla masken till. 

Leken går då ut på att man i tur och ordning låter deltagarna ta upp och läsa en lapp, och om han eller hon skrattar eller inte håller masken så straffas han med att dricka en viss mängd med alkohol! Så ta på er måndagsansiktet och bit ihop käkarna!

Drickspel 6: Vända glaset

Vad som behövs: Alkoholhaltiga drycker samt glas eller engångs muggar.

Vända glaset är en bra start på en lyckad fest! Denna lek går ut på att två lag tävlar emot varandra. Ställ upp er på motsatt sida utav ett köksbord eller liknade och ha era lika stora muggar eller glas med öl eller vad det nu är i, redo. 

Sedan så börjar den första i laget med att svepa sin dryck och när han eller hon är färdig så ska glaset vändas upp och ned och sättas ned på bordet och då är de nästa man eller kvinna i ledets tur att bälga! Det lag som har druckit upp och vänd alla sina behållare upp och ned står då som segrare. Var försiktiga med glasen bara så ni inte krossar dem och skär er!

Drickspel 7: Ölroulett

Ölroulett är ett chansspel som kan innebära att deltagarna blir lite nedsölade och våta. En spelare utses till att ta så många burkar öl som det finns spelare, in till ett annat rum. 

Spelaren kommer kraftigt att skaka en enda burk öl. Sedan tar spelaren tillbaka burkarna till de rummet där de andra deltagarna sitter. 

Varje spelare tar en burk och öppnar den. Den olycklige som får den omskakade ölen måste då svepa hela denna ölen. Så på med haklappen eller smuts och slit kläderna och söla ned er rejält i denna roliga och kladdig lek!

Drickspel 8: Musikmixen

Musikmixen är en rolig lek för alla musikälskare där ute! Leta upp en mix, med korta låtsnuttar i mixen, en så kallad ”power mix”, dessa finns ofta på youtube eller liknade. Sedan så går själva leken ut på att man varje gång, när en ny låt börjar, så ska man skrika ”Power”! Den eller de som inte klarar av detta får då dricka en klunk ur sin dryck som straff. En intensiv och hetsig lek som passar bra nära alla är så där lagom fulla om man nu kan vara det! Uppmuntra gärna alla deltagare att dansa med, kan man få många skratt till.

Drickspel 9: Ljuskronan

Ljuskronan går ut på att du häller upp ett stort glas eller behållare med öl i mitten på exempelvis ett bord och omger detta stora glas med ett antal mindre glas öl, ett glas för varje person som deltar.

Varje person ska sedan emot bordet studsa en enkrona eller annat passande objekt, och om då krona landar i en motspelares glas, så måste då den personen dricka upp sitt glas.

Om kronan träffar det stora glaset i mitten, då måste alla deltagare med blixtens hastighet svepa sina glas med öl och sedan hålla glaset upp och ner över huvudet. 

Den sista personen med glaset över huvudet måste då som straff dricka upp den stora mittenbehållaren med öl! 

Men här, så kommer en liten twist på leken!

Möjligheten finns att om man inte vill dricka upp sin öl, helt enkelt vända upp och ned på glaset ändå, med ölen i och få sin frisyr förstörd för resten av kvällen. 

Denna regel kanske helst bör tillämpas utomhus eller när deltagarna har nått den där promillenivån där renlighet och torra kläder spelar mindre roll.

Drickspel 10: Arrogans

Ett roligt spel jag lärde mig på en bussresa till Kongo Kinshasa med röda korset. 

Det som behövs för denna lek är en tom behållare som kan hålla en alkoholhaltig vätska i sig samt en vanlig kortlek. Man satsar sedan en viss mängd med alkohol som man häller upp i det tomma glaset / behållaren. Sedan ska du satsa emot din motspelare vilken färg det är på kortet som han eller hon drar upp ifrån kortleken. Om du gissar rätt på färgen får då din motspelare dricka upp det som finns i behållaren. Gissar du fel så får du dricka!

Drickspel 11: Snurra flaskan

Jag och mina vänner brukar spela det här spelet när vi redan är ganska så dragna. I grund och botten så snurrar man på en tom flaska och den deltagaren som flaskan pekar på, den måste du på fullaste allvar säga en mening till som du själv kommer på utan att börja skratta eller liknade. Den som skrattar först får då straffet att dricka en klunk ut av sin dryck. Om ingen skrattar så blir det nästa deltagares tur att snurra flaskan. En gång så sa min kompis Tim-Tony att han ville raka mina bröstvårtor med en panerad torsk och vi alla brast ut i ett gapskratt! Denna lek kommer garanterat locka fram många skratt.

Drickspel 12: Fingerleken.

Steg 1: Skaffa ett stort glas. 

Steg 2: Låt alla spelare hälla lite ut av det de dricker i det här stora glaset, skapa en hemsk mix, en så kallad häxblandning och kombinera gärna öl, starksprit, likörer, vin osv. 

Steg 3: Alla spelare lägger ett finger på glaset, vänder sig bort ifrån glaset, och då ska den vars tur det är räkna till 3. Alltså 1, 2, 3.

Steg 4: På 3 så måste deltagarna ta bort sitt finger eller lämna kvar det på glasets kant, medan den person som sitter nästintill han eller hon som räknar då ska försöka gissa rätt antal med fingrar som är kvar på glaset.

Om det är en korrekt gissning så är den spelaren ute ur leken och säker. Om han eller hon gissar fel så är spelaren kvar i leken och då är det nästa persons tur att räkna och så vidare. 

Detta fortsätter tills en enda person återstår och den som då är sist kvar måste då svepa innehållet i det stora glaset. 

Se till att toan inte är upptagen då innehållet i denna häxbrygd allt som ofta kan framkalla kraftiga kväljningar! 

Related Articles

Lämna ett svar

Check Also

Close
Back to top button
Close