Fest

Toastmaster – vad gör en toastmaster? 

En riktigt skicklig toastmaster kommer att se till att allt går smidigt på din eller er bröllopsdag. Betyder det också att han eller hon garanterar att du och din partner kommer att leva lyckligt någonsin? Nej tyvärr inte! 

Skämt å sido, en professionell toastmaster kommer att se till att er bröllopsdag går smärtfritt till samt utan problem.

En toastmaster är ett fantastiskt sätt att lägga till en extra känsla av festlighet och lite prestige till den stora dagen. Samtidigt som de håller en diskret närvaro under hela tiden, ger goda toastmasters även bröllopsfesten och deras gäster en känsla av att de tas om hand om samt att evenemanget är under kontroll. 

Så vad är det en toastmaster gör exakt? Toastmaster kommer att vara där för att hälsa bruden och brudgummen välkomna när de anländer till bröllopsmottagningen. Han eller hon kan också hjälpa till att samla medlemmar av brudparets vänner och familjemedlemmar in för fotografier eller en videoinspelning. 

De välkomnar gästerna, visar dem var borden finns, erbjuder dem sina bordsplaceringar om man nu har sådant samt försöker svara på alla frågor gästerna kan tänkas ha. De tillkännager även festen till de samlade gästerna.

De kan eskortera bruden och brudgummen till det översta bordet eller vart man nu har placerat detta. Tillkännage om någon ska hålla tall, skär upp tårtan åt gästerna, eller utannonsera brudparets allra första dans. 

Vid bröllopets slut kan även toastmastern säga adjö till gästerna och motta hälsningar till brudparet och tack för festen.

Hur väljer man då en toastmaster? 

En familjemedlem eller en vän kan ofta utföra uppgifterna som krävs av en toastmaster, men fördelen med att anställa en professionell, är att alla, inklusive gästerna, kan koppla av och njuta av tillfället och festen. Det är riktig skönt även att veta att alla delar av bröllopet och festen är under kontroll och i goda händer. 

En utbildad och erfaren toastmaster bör utstråla ett tyst självförtroende och kan komma med användbara förslag och påpeka allt du kan ha förbisett. Det säger sig nästan självt att en toastmaster borde vara en vänlig själ samt vara personlig utav sig. Någon du eller ni känner att du/ni kan lita på att ta hand om er och er gäster på den stora dagen.

Professionella toastmasters tillhör förmodligen en förening, så se till att han eller hon är tillgänglig för bröllopsdatumet och att alla avgifter avtalas i förväg. På själva dagen bör toastmästaren anlända i god tid för att samarbeta med platschefen och cateringpersonalen under den löpande ordningen samt tiderna för mottagningen. 

Professionella Toastmasters som är värda sin lön kommer att ha träffat kunden minst en gång före evenemanget, de kommer också att träffat eller ha kontaktat andra nödvändiga nyckelpersoner. Toastmastern kommer även att ha sammansatt ett detaljerat plan samt en dokumentation av kundens alla önskemål samt liknade ting.

I den moderna tidsåldern med ett modernt bröllop, så måste en toastmaster anpassa sig för alla typer av festligheter. 

Oavsett om bröllopet är ett formellt eller ett informellt sådant, ett med tema eller utan, ett traditionellt bröllop beroendes på brudparets och gästernas kultur eller etnicitet, så kommer toastmästaren att göra det bästa med hjälp utav sin erfarenhet och expertis.

Allt för att tillhandahålla en tjänst som passar dagens bröllops stil och atmosfär. 

Han / hon kan ge råd om etikett och vad som är “praxis” – råd som par alltid är mottagliga för och tacksamma för. Toastmasters ger även ett lugnt intryck, löser stressiga situationer och ger paret och deras gäster ett underbart tillfälle att bara njuta utav den speciella dagen. 

Självklart går det även utmärkt att inte anlita ett proffs, allt beror som sagt på stilen och vilken typ av bröllop som hålls. En god vän eller nära familjemedlem kan så klart även den axla rollen som toastmaster. De kan bli lite personligare och familjärt på detta vis.

Eller om man nu vill ha ett lite avslappnat bröllop så kanske bruden eller brudgummens bästa vän eller liknade kan vara toastmastern. Valet är så klart brudparets att göra hur dessa vill ha sin stora dag.

En toastmaster bör dock iallafall hålla sig någorlunda nykter så att inga pinsamma fadäser utspelar sig under bröllopet eller liknade! Skämt å sido, så önskar vi er eller ni som läser detta all lycka med bröllopet eller vad det är ni nu planerar och lycka till med just detta!

Related Articles

Lämna ett svar

Check Also

Close
Back to top button
Close