Festfödelsedag

50 års fest

Hitta tips og ideer till 50 års fest 

Att fylla hela 50 år är inget som man gör varje dag minsann. Att vara 50 år brukar räknas som att man äntrar medelåldern, en ålder då man har visdom ifrån ungdomen men kroppen fortfarande är någorlunda alert och pigg. Många anser att denna ålder är den allra bästa man kan uppleva i livet. Så det finns många anledningar att fira när någon fyller 50 år!

Budget till 50 års fest

En del vill slå på stort när det kommer till att fira 50 år medan andra hellre har en intimare fest med det allra närmsta. Valet är självklart helt upp till er. Tänk på om ni vill anordna en liten större fest, att ha en väl planerad budget då kostnaderna stiger i rask takt med antal deltagare.

Inbjudan till 50 års fest

För den lite mindre och gemytligare festen kan det ju vara bra att bjuda in de allra närmsta så som far och morföräldrar, systrar, bröder, kusiner eller nära vänner och bekanta. Till den lite större festen så kan de ju vara kul att blanda friskt med kanske kollegor, grannar och ytligt bekanta. Nya bekantskaper med de lite äldre. Ett koncept ifrån USA som blivit på modet på det senaste är att bjuda helt främmande människor som man kanske inte känner personligen, kanske ens brevbärare eller den trevliga kassörskan? 

Maten till 50 års fest

Om man ska hyra in sig i en lite större lokal så kan dessa typer av lokaler ibland medfölja med personal och så vidare. Ett annat lätt sätt om man har många gäster på sitt kalas kan vara att anlita en cateringfirma som får stå för maten. 

Ett bekvämt och härligt sätt att slippa just den biten. Något som även är praktiskt istället för att bjuda på enskilda maträtter, är att anordna en buffé. Praktiskt då den är mycket lättare att hålla varm än enskilda rätter, man slipper duka då tallrikar och bestick står vid maten. Helt enkelt en perfekt tidssparare och sen får varje gäst själv välja vad han eller hon ska plocka åt sig och hur mycket.

Teman till 50 års fest

Många kanske vill ha något roligt tema på sitt 50 års kalas och det finns ju en uppsjö på teman som man kan välja mellan. Här så kommer några förslag på teman till ditt kalas.

Piratfest till 50 års fest

Vad är roligare än att se ett gäng medelålders festprissar i piratutstyrsel? Inte mycket! Perfekt tema för den lite spexigare och öppensinnade 50 åringen. Så ta på dig en ögonlapp och pirathatt och spring ombord på skeppet! Skepp o hoj! 

Årtiondefest till 50 års fest

Det finns ju så många härliga årtionden som man kan bygga en temafest runt. Kanske lite härliga hippies med peace and love i tankarna ifrån det vilda 60 talet? Ett gäng glittriga discodansare direkt komma ifrån de svängiga 70 talet? Eller varför inte ta på sig axelvaddarna och klä sig i grälla pastejfärger och sätta på lite Aha eller Billy Joel till 80 tals temat? 

Cocktailparty

Här är det klass och stil med ett ordentligt cocktailparty. Här kan man servera drinkar åt de propert klädda damerna och herrarna och givetvis bör Frank Sinatra dundra hur högtalarna. En mysig men ändå avslappnad tillställning trots de uppklädda gästerna. 

Lekar till 50 års festen

Naturligvist vill även en 50 åring leka och här finns det en uppsjö med olika varianter. Kanske ett 50 års quiz? Där frågorna kan vara om berörda födelsedagsbarn eller saker och ting som skett under dennes uppväxt? Musik, maten, händelser som skedde då osv. 

Ett roligt musikquiz med 50 åringens favoritmusik eller en härlig tipspromenad med frågor om födelsedagsbarnet? Hur som helst så tror vi att ert kalas kommer bli en stor succé om ni bara följer tipsen och råden som har givits här ovan. Lycka till och ett stort grattis! 

Related Articles

Lämna ett svar

Check Also

Close
Back to top button
Close