LekarNyår

Nyårslekar

Alla nyårslekar!

Så det blev nyår även detta år? Fantastiskt hörrudu och lite tips på roliga lekar och annat att underhålla sig med fram tills tolvslaget vill du ha? Champagnen är kall och hummern smakade väl och snart så lyser himlen upp av raketer, ja så kan man skönmåla en nyårsafton om man vill, men nu så är du ju inte här på grund av sådant utan vill ju ha tips på lekar. Här nedan kommer just ett par sådana!

Roliga lekar till nyår!

Blåsleken

Två deltagare går ned på sina knän, vid ett bord, en på varje kortsida av bordet. De ska ha händerna bakom ryggen. En annan deltagare släpper sedan ned en stor bomullstuss mitt på bordet och då ska de två spelarna försöka med att blåsa över tussen av bomull till sin motståndares sida. 

Åker tussen över långsidan så vinner den som fick över bomullstussen på den bortre bordshalvan. Har man ett större och rektangulär typ utav bord kan man vara upp till fyra deltagare varje gång. Går att göra i en massa olika varianter med påhittade regler och så vidare. Försök blåsa med sugrör eller liknade för att höja svårighetsgraden! Vinnare kan få avfyra första raketen eller dricka upp en flaska champagne. 

Gissa låten.

I tur och i ordning så ska alla komma på en välkänd låt som ska framföras och sjungas på så visa att resten av deltagarna förstår vilken låten är. Den enda regeln som finns i denna lek är att man inte får börja sjunga på en låt som redan har varit med i leken. 

Man kan om man nu känner för det bestämma sig för en tid man har på sig att komma på och sjunga en låt på låt säga tio sekunder. Om man nu inte klarar av att sjunga en låt så åker man tyvärr ut och har förlorat. 

Denna lek kan bli väldigt underhållande efter ett tag när alla de stora och välkända mainstreamlåtarna har sjungits. Då kan man få höra allt ifrån Mozart till gamla folkvisor!

Uppfinnares lek

Utmärkt sysselsättning om gästerna är placerade vid olika små bord. Borden blir då lag som ska tävla mot varandra. Skaffa fram en massa saker som det går att bygga ting av, så som toarullar, klister, tejp, blomsterpinnar, snören, piprensare, paljetter och så vidare. Sedan så skall lagen försöka fritt ur fantasin med att bygga ihop något. När saken är färdig byggd så ska även laget ange ett användningsområde samt en bra beskrivning på sin uppfinning. Laget med bäst definition samt uppfinning vinner!

Samla ihop saker

Varje lag har ett bo, där de skall lägga olika saker i. Ledaren för leken säger sedan till exempel ”En kotte”. Det lag som springer ut fortast och hittar en kotte och för hem till boet får då en poäng. Sedan så fortsätter detta tills något av lagen fått ihop tio poäng. Man kan även krångla till det genom att säga att lagen ska hämta två eller tre saker eller olika kombinationer av ting. 

Ett annat sätt är att skriva ned en lista som lagen får kolla på där olika objekt man ska samla in har olika poäng beroendes på svårighetsgraden för att hitta just den saken. Sedan får lagen en viss tid på sig för att försöka samla ihop så många olika saker som möjligt. 

Två nyårslöften och en lögn.

Om nyårspartyt kanske har tappat lite tempo, så kan det då vara dags att leka ”Två sanningar och en lögn”. Varje deltagare ska då presentera tre av hans eller hennes nyårslöften för året som kommer. Två är sanna och en är en lögn. Sedan är det dags för de andra gästerna att försöka klura ut vilka som är sanna löften och vilken som är en lögn. Så på med pokeransiktet och lura dina motståndare rejält nu!

Charader för det gånga året.

Du behöver ett par gamla tidningar, magasin och annan litteratur från det aktuella och gånga året, dessa ska användas som referenser för den här leken. 

Klipp sedan ut ur tidningarna stora händelser eller rubriker som skedde under året. Du kan ju även bara skriva ned dem på papper. Lägg sedan alltsammans i en skål eller liknade.

Sedan är det dags för gästerna att börja leka och det går till som så att den som börjar drar upp en lapp ur lådan och läser den för sig själv. Sedan har deltagaren en minut på sig att spela upp aktuella händelse. Då är det hög tid för resten att gissa vad det är för händelse som han eller hon försöker återspela.

Den gäst som gissar rätt får då en poäng och då är det nästes tur. Kör på tills alla lappar i skålen slut.

En rolig och annorlunda version av klassikerna charader. Går även att spela på så vis att man kanske skriver ned händelser under det gånga året som personligen har drabbat gästerna, och får dem att spela upp dessa. Kan bli många skrattsalvor av detta minst sagt! 

Related Articles

Lämna ett svar

Check Also

Close
Back to top button
Close